nieuws

5.000 dinerplekken toegezegd voor integratiediner

Geen categorie

De belangstelling voor deelname aan het Nationaal Integratiediner op 10 oktober is hoog. Met nog ruim vier maanden te gaan, zijn er al meer dan 1.000 tafels met 5.000 deelnemers toegezegd. Initiatiefnemers van het diner zijn Asito en &samhoud. Doel van het Nationaal Integratiediner is om culturen in het bedrijfsleven te verbinden door met elkaar […]

De belangstelling voor deelname aan het Nationaal Integratiediner op 10 oktober is hoog. Met nog ruim vier maanden te gaan, zijn er al meer dan 1.000 tafels met 5.000 deelnemers toegezegd. Initiatiefnemers van het diner zijn Asito en &samhoud.

Doel van het Nationaal Integratiediner is om culturen in het bedrijfsleven te verbinden door met elkaar te gaan eten. Ruim vijfentwintig Nederlandse bedrijven hebben zich bij het initiatief aangesloten. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich nog steeds inschrijven. Het concept van het Nationaal Integratiediner is om de verschillen te vieren, dichter bij elkaar komen en zo kansen creëren voor betere samenwerking. De verschillende organisaties die zich hebben ingeschreven doen dit om de diversiteit optimaal te benutten en de kracht van de verschillen tussen mensen inzetten voor de organisaties waar ze werken. Commercieel directeur Ron Steenkuijl van Asito. "Door deel te nemen aan het Nationaal Integratiediner kunnen organisaties bijdragen aan het positief inzetten van de aanwezige diversiteit."

Deelnemers
Organisaties die op dit moment hebben aangegeven tafels aan te bieden zijn onder andere Ernst & Young, Schiphol Group, FC Twente, Saxion Hogeschool, Sodexo, KPMG en initiatiefnemers Asito en &Samhoud. Deelnemende bedrijven organiseren onder de koepel van het nationale integratiediner hun eigen diners waarbij personeelsleden met uiteenlopende achtergronden elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Hierbij dineren werknemers met verschillende culturen en hiërarchische posities samen op kantoor, bij medewerkers thuis of op centrale locaties. Steenkuijl: "Bij Asito werken 10.000 mensen van meer dan 90 nationaliteiten. We laten dagelijks zien dat we met zo'n diverse groep prestaties kunnen leveren. Niet ondanks de verschillen, maar dankzij." Bedrijven die ook mee willen doen kunnen zich aanmelden via www.nationaalintegratiediner.nl

 

Reageer op dit artikel