nieuws

Actiegroep wil snel weer toilet in de trein

Geen categorie

Een groep boze treinreizigers heeft vrijdagmiddag actie gevoerd op Utrecht CS om te bereiken dat de sprinters snel weer worden voorzien van toiletten. Ze zijn boos op de NS-directie die pas over 5 jaar wil beginnen met het ombouwen van de treinen. In 2020 zou dan in elke sprinter een wc beschikbaar zijn en dat […]

Een groep boze treinreizigers heeft vrijdagmiddag actie gevoerd op Utrecht CS om te bereiken dat de sprinters snel weer worden voorzien van toiletten.

Ze zijn boos op de NS-directie die pas over 5 jaar wil beginnen met het ombouwen van de treinen. In 2020 zou dan in elke sprinter een wc beschikbaar zijn en dat vindt de actiegroep Treinen Met Toiletten veel te laat. De demonstranten verzamelen in de stationshal handtekeningen van reizigers en hebben borden bij zich met teksten als "NS geef ons vlug de toiletten terug" en "8 jaar wachten? Nee!!" Reizigers kunnen plaatsnemen op een retrogroene wc-pot die pontificaal in de hal staat opgesteld. "Als ik op reis ga met de trein, durf ik tegenwoordig van tevoren niet te drinken'', zucht een vrouwelijke passant. Greetje van Amstel van de actiegroep zegt te spreken namens veel mensen met darm- of blaasproblemen. "Ook zwangere vrouwen en mensen met jonge, net zindelijke kinderen komen geregeld in de problemen in de sprinters'', weet ze. "We eisen dat de Nederlandse Spoorwegen nog dit jaar beginnen met het inbouwen van de toiletten." Als voldoende handtekeningen zijn verzameld, wil Van Amstel die aanbieden tijdens een gesprek met de NS-directie. De NS zegt bereid te zijn de petitie in ontvangst te nemen. Het spoorbedrijf zegt dat destijds is besloten om in sprinters geen toilet in te bouwen omdat de reistijd gemiddeld 15 minuten is. Maar inmiddels komen er toch in alle sprinters toiletten. NS bestelt nu alleen nog maar treinen met een toilet.

Reageer op dit artikel