nieuws

Altrecht zet in op e-health-ggz

Geen categorie

Binnen vijf jaar moet bij minstens de helft van de cliënten van ggz-instelling Altrecht e-health onderdeel uitmaken van hun behandeling. Dat zegt Andrea van der Meer, directeur Altrecht Cura en voorzitter stuurgroep eHealth, in een interview met Zorgvisie. ‘We denken een grote sprong te kunnen maken als straks de patiënten via het cliëntenportaal hun dossier […]

Binnen vijf jaar moet bij minstens de helft van de cliënten van ggz-instelling Altrecht e-health onderdeel uitmaken van hun behandeling. Dat zegt Andrea van der Meer, directeur Altrecht Cura en voorzitter stuurgroep eHealth, in een interview met Zorgvisie. ‘We denken een grote sprong te kunnen maken als straks de patiënten via het cliëntenportaal hun dossier kunnen inzien. Via dit portaal kunnen we dan ook heel makkelijk behandelmodules klaarzetten voor onze cliënten.'

Altrecht vraagt vroeg medewerkers vorig jaar met zoveel mogelijk ideeën op het gebied van e-health te komen. Daarop zijn verschillende modules voor de behandeling van stemmingsstoornissen ontwikkeld en heeft het topklinisch centrum voor eetstoornissen een nazorgprogramma omgezet in een online-module, wat patiënten onder meer veel reistijd scheelt.

De organisatie leert ook van cliënten. Zij vinden dat de applicatie er goed moet uitzien, anders gaan ze het niet gebruiken. Voor oudere cliënten geldt veel meer dat zij op weg geholpen moeten worden, maar zij zien heel goed de meerwaarde in van e-health, concludeert Van der Meer.

Reageer op dit artikel