nieuws

Anne, Brian en Henriët trainen vol overgave voor EuroSkills

Geen categorie

Vol overgave en in opperste concentratie werken de schoonmakers Anne de Bruyne, Brian Timmerman en Henriët van der Heiden hun trainingsprogramma af naar aanloop van de grote finale van de vakwedstrijden EuroSkills op 4 oktober in Spa, België. Onlangs trainden de drie bij opleider SVS, waarna ze in Zwolle verder gingen met hun programma. Begin […]

Vol overgave en in opperste concentratie werken de schoonmakers Anne de Bruyne, Brian Timmerman en Henriët van der Heiden hun trainingsprogramma af naar aanloop van de grote finale van de vakwedstrijden EuroSkills op 4 oktober in Spa, België.

Onlangs trainden de drie bij opleider SVS, waarna ze in Zwolle verder gingen met hun programma. Begin september staat er nog een teambuildingsdag op het programma met de andere 28 Nederlands kampioenen, ieder afkomstig van hun eigen beroepsklasse. Dan volgt nog één training in Yrseke, de thuisstad van Anne en dan op naar 4 oktober… In 2010 wist het toenmalige Skillsteam in Lissabon (bestaande uit Koen, Haldun en Lindsay) drie keer goud in de Europese strijd voor de beste vakman op schoonmaakgebied te halen. Dat team heeft het de toppers die dit jaar in Spa strijden op EuroSkills niet gemakkelijk gemaakt. De lat ligt heel hoog. Voorbereiding is daarom alles. De drie reizen het land door om ieder gevraagd specialisme volledig in de vingers te krijgen. Van een bezoek aan De Jong Tours voor het reinigen van touringcars tot een training in het kristalliseren van een vloer bij opleidingsinstituut SVS. En van het onder de knie krijgen van de stoffering van meubilair met de sproeiextractietechniek tot het in ‘slowmotion' reinigen van cleanrooms.

Concurrentie
Aan de voorbereiding en het talent ligt het zeker niet. Maar de concurrentie is groter dan ooit. Bijvoorbeeld wordt het team van Hongarije begeleid door de Hongaarse expert Tibor, die een eigen opleidingsinstituut heeft. Chief Expert Cor van der Velden, die in Spa eindverantwoordelijk is voor de jurering, waarschuwt: "We moeten niet dezelfde fout maken als het Nederlands elftal door onze tegenstanders te onderschatten en te denken dat we er wel weer komen. Want we weten allemaal hoe het daarmee afgelopen is. Het is dus zaak alert te blijven en dat beseffen Anne, Henriette en Brian zich terdege."

Reageer op dit artikel