nieuws

Brusselse steun voor medewerkers failliete Zalco

Geen categorie

Werknemers van het failliete bedrijf Zalco krijgen Europese steun bij hun zoektocht naar een nieuwe baan. De Europese Commissie heeft vandaag een subsidieaanvraag voor anderhalf miljoen euro toegekend.

De provincie Zeeland en de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) hebben eerder al €800.000 beschikbaar gesteld voor het aan het werk helpen van de ontslagen medewerkers.

Door de financiële en economische crisis ging het aluminiumbedrijf Zalco in december 2011 failliet. Een klap voor de Zeeuwse werkgelegenheid. De Nederlandse regering heeft in diezelfde maand nog een aanvraag ingediend bij het Europese Globaliseringsfonds. Brussel heeft groen licht gegeven voor de subsidie.

Het project heeft een looptijd tot eind 2013 en heeft tot doel de ontslagen medewerkers weer aan de slag te krijgen. Onder meer door bij- en omscholing en het opzetten van een mobiliteitscentrum. Hiervoor is met de €800.000 van provincie Zeeland en de twee ministeries nu in totaal €2,3 miljoen beschikbaar. De arbeidsbemiddeling geldt voor de 478 ontslagen medewerkers van Zalco, maar ook 120 tijdelijke krachten en 18 medewerkers van een regionale toeleverancier behoren tot de deelnemers. Het UWV draagt bij door medewerkers in te zetten in het mobiliteitscentrum.

Bron: Ministerie SZW

Reageer op dit artikel