nieuws

CBO neemt NIGZ over

Geen categorie

Het kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg CBO neemt de activiteiten van het failliete Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) over. Dat melden beide organisaties in een persbericht. Het NIGZ vroeg 10 juli dit jaar faillissement aan bij de rechtbank Utrecht. Het instituut was in economisch zwaar weer gekomen door de teruglopende markt. Met de overname kan […]

Het kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg CBO neemt de activiteiten van het failliete Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) over. Dat melden beide organisaties in een persbericht.

Het NIGZ vroeg 10 juli dit jaar faillissement aan bij de rechtbank Utrecht. Het instituut was in economisch zwaar weer gekomen door de teruglopende markt. Met de overname kan het merendeel van de activiteiten van het NIGZ worden voortgezet, met name op het gebied van gezondheidsbevordering in de wijk en het bevorderen van zelfmanagement van patiënten. Een aantal activiteiten op het gebied van sociale veiligheid en participatie wordt voortgezet door de Stichting Veiligheid NL te Amsterdam.

Het CBO was zelf in 2010 failliet gegaan, maar maakte daarna een doorstart binnen TNO Management Consultants. Het aantal werknemers van het CBO is in die tijd bijna gehalveerd van 58 naar 30 medewerkers.

Reageer op dit artikel