nieuws

Crimedeskundigen samen op congres

Geen categorie

Honderden wetenschappers uit ruim 150 landen zijn in Den Haag bijeen voor een conferentie over forensisch onderzoek. Tijdens de European Academy of Forensic Science (EAFS2012) komen nieuwe technieken aan de orde zoals forensisch onderzoek aan schilderijen en camera-identificatie op basis van zogenoemde pixeldefecten. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie zei in zijn openingstoespraak dat forensisch […]

Honderden wetenschappers uit ruim 150 landen zijn in Den Haag bijeen voor een conferentie over forensisch onderzoek. Tijdens de European Academy of Forensic Science (EAFS2012) komen nieuwe technieken aan de orde zoals forensisch onderzoek aan schilderijen en camera-identificatie op basis van zogenoemde pixeldefecten.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie zei in zijn openingstoespraak dat forensisch onderzoek en het bewijsmateriaal dat daaruit voortkomt een steeds grotere rol zal spelen bij opsporing.

De EAFS2012 is georganiseerd door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Reageer op dit artikel