nieuws

Effektief Groep neemt Kuipers schoonmaakbedrijf over

Geen categorie

Effektief Groep heeft het in zwaar weer geraakte Kuipers schoonmaakbedrijf overgenomen. De concurrentiepositie van Kuipers was de afgelopen jaren, mede door de toename van het aantal aanbestedingen, onder druk komen te staan. Het is steeds gebruikelijker dat schoonmaakcontracten, Europees of onderhands, aanbesteed worden. Dat betekent dat er over het algemeen veel van de inschrijvende partijen […]

Effektief Groep heeft het in zwaar weer geraakte Kuipers schoonmaakbedrijf overgenomen. De concurrentiepositie van Kuipers was de afgelopen jaren, mede door de toename van het aantal aanbestedingen, onder druk komen te staan.

Het is steeds gebruikelijker dat schoonmaakcontracten, Europees of onderhands, aanbesteed worden. Dat betekent dat er over het algemeen veel van de inschrijvende partijen wordt gevraagd en dat het belang van de persoonlijke relatie tussen leverancier en opdrachtgever naar de achtergrond wordt verdrongen.
Daarnaast is het deelnemen aan aanbestedingen een tijdrovende, en daarmee dure, aangelegenheid.
Van overheidswege wordt gewerkt aan versoepeling van de aanbestedingsregels zodat juist kleinere bedrijven ook weer de kans krijgen om mee te dingen naar opdrachten.

Voor Kuipers schoonmaakbedrijf komt de mogelijke aanpassing van de aanbestedingswet te laat.

Het werkgebied van Kuipers schoonmaakbedrijf beslaat de drie noordelijke provincies. Precies het gebied waar Effektief Groep van oudsher ook sterk is.

In de toekomst gaat Kuipers schoonmaakbedrijf verder onder de naam Effektief Groep en er zal gewerkt worden vanuit het hoofdkantoor in Groningen. Door de overname blijft de lokale werkgelegenheid voor circa 80 medewerkers gegarandeerd.

Inmiddels is Effektief Groep vertegenwoordigd in Friesland, Groningen, Drenthe, Utrecht en groot Amsterdam. De komende jaren wil het bedrijf haar positie in die regio's verder verstevigen.

Reageer op dit artikel