nieuws

Extra subsidie voor Veiligheidsteams Openbaar Vervoer

Geen categorie

Het kabinet gaat extra investeren in de Taskforce Veiliger Openbaar Vervoer. Minister Spies van BZK en minister Schultz van I&M stellen een overbruggingssubsidie voor twee maanden beschikbaar voor de inzet van bovenregionale veiligheidsteams in het openbaar vervoer. Met deze subsidie kunnen de 60 toezichthouders, die in het kader van een proefproject tot 1 september zijn […]

Het kabinet gaat extra investeren in de Taskforce Veiliger Openbaar Vervoer. Minister Spies van BZK en minister Schultz van I&M stellen een overbruggingssubsidie voor twee maanden beschikbaar voor de inzet van bovenregionale veiligheidsteams in het openbaar vervoer. Met deze subsidie kunnen de 60 toezichthouders, die in het kader van een proefproject tot 1 september zijn ingezet, in dienst blijven.

Vanaf november wordt het project voortgezet door de regionale overheden en openbaar vervoerbedrijven. Het project, dat op 1 september 2011 is gestart, laat veelbelovende tussenresultaten zien. De beide ministers staan hier positief tegenover.

De Taskforce Veiliger Openbaar Vervoer heeft tot 1 september 2012 een proefproject uitgevoerd met bovenregionale veiligheidsteams in het openbaar vervoer in enkele regio's waar incidenten in het busvervoer hebben plaatsgevonden. In het project wordt bekeken of de bovenregionale inzet van toezichthouders leidt tot een verbetering van de objectieve en subjectieve veiligheid van werknemers en reizigers in het openbaar vervoer. De tussentijdse evaluatie in het voorjaar liet positieve resultaten zien.

Reageer op dit artikel