nieuws

Kennis uit opleidingen wordt slecht geborgd

Geen categorie

Kennis opgedaan tijdens opleidingen en trainingen wordt onvoldoende geborgd in de organisatie. Een kwart van de werknemers neemt deze mee bij vertrek. Ongeveer eenderde geeft aan de nieuwe kennis alleen te delen wanneer een collega er naar vraagt.

Dit blijkt uit online onderzoek van ISBW onder 135 respondenten. 27 procent van de respondenten borgt de kennis uit opleidingen door de belangrijkste punten op een voor iedereen toegankelijke plek op te slaan. Slechts 15 procent geeft aan de nieuwe kennis actief met collega's te delen, bijvoorbeeld in een presentatie.

Else Slegers, algemeen directeur van ISBW noemt het borgen van kennis die is opgedaan tijdens opleidingen en trainingen een essentiële vervolgstap voor werkgevers en werknemers bij het verhogen van het kennisniveau van hun organisatie. 'Het is jammer om te zien dat werknemers zelf weinig initiatief nemen voor de borging van hun kennis.'

Een concrete, op de eigen praktijk gebaseerde businesscase tijdens de opleiding kan er voor zorgen dat de kennis beter wordt gebruikt. Ook helpt het om werkgevers te betrekken die werknemers naar de opleiding hebben verwezen. 'Daarmee wordt de toegevoegde waarde van nieuwe kennis optimaal benut', aldus Slegers.

Bron: ISBW

Reageer op dit artikel