nieuws

Klokkenluider VUmc op non-actief

Geen categorie

Het academisch ziekenhuis VUmc heeft longarts Piet Postmus op non-actief gesteld. Dat zei zijn advocaat Tijmen Noordoven donderdag. Er is formeel geen sprake van ontslag, maar volgens de advocaat hebben collega's in het ziekenhuis te horen gekregen dat Postmus niet zal terugkeren op de werkvloer. De maatregel komt na de aankondiging van de Inspectie voor […]

Het academisch ziekenhuis VUmc heeft longarts Piet Postmus op non-actief gesteld. Dat zei zijn advocaat Tijmen Noordoven donderdag. Er is formeel geen sprake van ontslag, maar volgens de advocaat hebben collega's in het ziekenhuis te horen gekregen dat Postmus niet zal terugkeren op de werkvloer.

De maatregel komt na de aankondiging van de Inspectie voor de Gezondheidszorg het VUmc onder verscherpt toezicht te stellen. Aanleiding daarvoor was een ruzie tussen specialisten en onjuiste informatieverstrekking daarover van het bestuur aan de inspectie. De inspectie vond dat de kwaliteit van de zorg en de patiëntveiligheid in het geding waren. Het verscherpte toezicht geldt voor maximaal een half jaar.

Postmus stapte eerder naar de raad van toezicht uit bezorgdheid over de veiligheid van patiënten. Ook meldde hij recentelijk aan het bestuur spoedeisende patiënten door te zullen verwijzen naar een ander ziekenhuis. Het VUmc bevestigt de maatregel, maar onthoudt zich van verder commentaar.

Reageer op dit artikel