nieuws

Masterclass Zorg ICT: EPD en E-Health toepassingen in de zorg

Geen categorie

Per onderwerp komt recente kennis en literatuur uit wetenschap, beleid en veld aan de orde. Tijdens elke bijeenkomst volop interactie met nationaal erkende sprekers. Het gebruik van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) en andere ICT toepassingen in de zorg neemt een steeds grotere vlucht en is niet meer weg te denken uit de huidige gezondheidszorg. De ontwikkelingen gaan razendsnel en zijn bijna niet bij te houden. Wanneer u geen antwoord kunt geven op onderstaande vragen of wanneer u gewoon nieuwsgierig en geïnteresseerd bent: schrijf u dan in voor deze masterclass. • Wat zijn de voorwaarden en effecten van de invoering van het EPD en andere ICT toepassingen en sluiten ze goed op elkaar aan? • Hoe kunnen E-Health toepassingen goed worden geïntegreerd en ingezet binnen de zorg voor chronisch zieken en kan deze zorg hierdoor geoptimaliseerd worden? • Wat zijn de juridische aandachts- en knelpunten bij de invoering van een (nieuw) EPD en ICT toepassingen in de zorg? • Hoe kunnen Informatiesystemen en E-Health toepassingen zo goed mogelijk op elkaar af worden afgestemd binnen de zorg? • Wat zijn de kenmerken en kwaliteitseisen van ziekenhuis informatiesystemen? • Wat zijn de voorwaarden voor de implementatie van ziekenhuis informatiesystemen? • Welke eisen stelt de invoering van het EPD en andere ICT toepassingen aan verandermanagement? • Hoe kan ICT/E-Health worden ingezet voor het bevorderen van zelfmanagement en werkt dat? • Wat is de Invloed van ICT en E-Health op kwaliteit van zorg en op patiëntveiligheid? • Hoe verlopen zorgafspraken en bekostiging van ICT en E-Health? • Hoe kan dit het digitaal berichtenverkeer tussen professionals verbeteren? • Wat komt er kijken bij de invoering en het werken met apps? • En last but not least: hoe kan het werken met apps de gezondheidszorg optimaliseren? Al deze vragen inspireerden Dr. Rob de Leeuw en Prof.dr. Guus Schrijvers tot het aanbieden van de masterclass “EPD en E-Health toepassingen in de zorg”. Zij treden op als cursusleiding. Beiden zijn werkzaam op het Julius Centrum en doen al jaren onderzoek naar de invoering en de effecten van ICT toepassingen binnen de zorg. Zij doen zowel onderzoek naar inhoud en effecten als naar randvoorwaarden van de invoering van ICT toepassingen.

Wanneer: 08-11-2012 en College 1 op 8 november 2012 College 2 op 15 november 2012 College 3 op 29 november 2012 College 4 op 20 december 2012 College 5 op 10 januari 2013 College 6 op 24 januari 2013 College 7 op 7 februari 2013 College 8 op 7 maart 2013 College 9 op 14 maart 2013 College 10 op 4 april 2013 College 11 op 25 april 2013 College 12 op 16 mei 2013
Waar: Broederplein 39 te Zeist
Kosten: 3.250 euro
Organisatie: Julius Academy, Divisie Julius Centrum van het UMC Utrecht
Meer informatie:
http://www.juliusacademy.nl/course/masterclass-zorg-ict
i.p.kuurman@umcutrecht.nl

Reageer op dit artikel