nieuws

Meer Nederlanders doen aan internetbankieren

Geen categorie

De afgelopen jaren zijn steeds meer Nederlanders hun bankzaken gaan afhandelen via internet. Bijna vier op de vijf Nederlanders tussen 16 en 75 jaar doen aan internetbankieren, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceerde.

Tussen 2005 en 2011 steeg het aandeel personen dat via internet de bankzaken afhandelt van 50 naar 79 procent. Nederland behoort daarmee tot de top van de Europese Unie (EU). Vooral ouderen (55 tot 75 jaar) zijn meer gaan internetbankieren, hun aandeel verdubbelde sinds 2005 tot 60 procent. Het lijkt er volgens het CBS op dat de grootste groei nu wel is geweest, wat er weer op kan wijzen dat het verzadigingspunt langzamerhand is bereikt.
In de EU heeft Nederland met Finland het hoogste aandeel personen dat internetbankiert. In Roemenië en Bulgarije daarentegen gebeurt dat nog nauwelijks. Gemiddeld regelt 37 procent van de 16 tot 75-jarigen in de EU bankzaken via internet, aldus het CBS.

Reageer op dit artikel