nieuws

Met sport meer positieve sociale verandering

Geen categorie

Net voor de opening van de Olympische Spelen in Londen werden de ‘2012 Beyond Sport Awards' uitgereikt door onder meer David Beckham, Jamie Oliver en Tony Blair.

De Awards zijn uitgereikt aan mensen die sport hebben ingezet als middel voor het creëren van maatschappelijke cohesie, milieubescherming en conflictvermindering. Een van de Awards ging naar Mattiullah Haidar, die op 14-jarige leeftijd uit Afghanistan naar Engeland vluchtte, zonder de Engelse taal te beheersen. Nu is hij cricket-coach en leert hij Engels aan vluchtelingen met het programma Cricket 4 Change.

Tony Blair reikte de Best New Project Award uit aan Goals Haiti, een organisatie die met sport jongeren probeert in te betrekken bij onderwijs en welzijnswerk. Jamie Oliver leidde de paneldiscussie: "Jongeren kijken op naar sport en sport heeft veel potentieel om in gemeenschappen het goede te brengen."

Het hele artikel "Taking Sport the Extra Mile" is te lezen op positivenews.org.uk.

Reageer op dit artikel