nieuws

‘MKB niet meer opzadelen met lastenverzwaring’

Geen categorie

Hardwerkende en bevlogen ondernemers en werknemers mogen niet meer opgezadeld worden met lastenverzwaringen. Dat schrijft MKB-voorzitter Hans Biesheuvel aan alle lijsttrekkers van de politieke partijen. Volgens Biesheuvel heeft de btw-verhoging veel kwaad bloed gezet bij MKB-bedrijven.

Biesheuvel wil dat het nieuwe kabinet onvoorwaardelijk steun blijft geven aan de euro. Hij schrijft dat een derde van ons inkomen direct voortkomt uit het buitenland. Geld dat weer in eigen land wordt uitgegeven. Geld blijven uitgeven en investeren is essentieel voor de groei van onze economie. De MKB-voorzitter wil dan ook dat nieuwe initiatieven voor kredietverlening volop de ruimte krijgen. Verder wijst hij op de zware werkgeverslasten voor MKB-ondernemers zoals twee jaar loon doorbetalen bij ziekte. Biesheuvel vindt dat de overheid ‘in eigen vlees moet snijden' om te bezuinigen.

Duidelijkheid
Biesheuvel roept in de brief de toekomstige regeerders en oppositieleiders op om duidelijkheid te geven. De behoefte aan duidelijkheid nu de economie onzeker blijft, voelbaar bij alle leden van MKB-Nederland.  ‘Het laatste wat ik en ondernemers van Nederland willen is vervallen in somberheid', eindigt Biesheuvel zijn oproep aan de lijsttrekkers. ‘Zit dat dan niet in de weg, we hebben elkaar juist nodig om uit de crisis te komen'.

Reageer op dit artikel