nieuws

‘Nederland kwetsbaar voor cyberaanval’

Geen categorie

Nederland is bijzonder kwetsbaar voor cyberaanvallen. Dat zegt directeur Ronald Prins van internetbeveiligingsbedrijf Fox-IT. Prins bevestigde berichtgeving hierover in de Volkskrant. Volgens Prins is Nederland afhankelijker van het internet dan andere Europese landen, omdat veel instanties hun processen gedigitaliseerd hebben. Zo bankiert 78 procent van de Nederlanders online. De beveiliging laat echter te wensen over, […]

Nederland is bijzonder kwetsbaar voor cyberaanvallen. Dat zegt directeur Ronald Prins van internetbeveiligingsbedrijf Fox-IT. Prins bevestigde berichtgeving hierover in de Volkskrant.

Volgens Prins is Nederland afhankelijker van het internet dan andere Europese landen, omdat veel instanties hun processen gedigitaliseerd hebben. Zo bankiert 78 procent van de Nederlanders online. De beveiliging laat echter te wensen over, zegt de Fox-IT-directeur.

Een cyberaanval is een goedkoop middel voor kwaadwillenden om onze maatschappij te ontwrichten, waarschuwt Prins. En juist de landen die een dergelijke bedreiging vormen, zoals China, Iran en Rusland, zijn niet op dezelfde manier terug te pakken omdat zij minder afhankelijk zijn van het internet, aldus Prins.

Reageer op dit artikel