nieuws

Nieuw e-zine over Wmo

Geen categorie

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) brengt een nieuw e-zine uit: Wmo inzicht. Doel is een betere communicatie tussen aanbieders van gehandicaptenzorg en gemeenten. Het digitale tijdschrift verschijnt tweemaandelijks. Wmo inzicht is bedoeld voor medewerkers van gemeenten en van aanbieders van gehandicaptenzorg. Het biedt artikelen, interviews en filmpjes. Een pdf van het eerste nummer kan hier worden bekeken. In de […]

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) brengt een nieuw e-zine uit: Wmo inzicht. Doel is een betere communicatie tussen aanbieders van gehandicaptenzorg en gemeenten. Het digitale tijdschrift verschijnt tweemaandelijks.

Wmo inzicht is bedoeld voor medewerkers van gemeenten en van aanbieders van gehandicaptenzorg. Het biedt artikelen, interviews en filmpjes. Een pdf van het eerste nummer kan hier worden bekeken.

In de voorbereiding van de transitie van de extramurale begeleiding, kortdurend verblijf en vervoer naar de Wmo bleek dat de gehandicaptenzorg en gemeenten veelal nog onbekenden van elkaar zijn. Afgezien van aanpassingen in hun woning of hulpmiddelen, zijn cliënten met matige en ernstige beperkingen uit de gehandicaptenzorg een nieuwe doelgroep voor gemeenten. De Wmo is tevens veelal nieuw voor aanbieders in de gehandicaptenzorg.

Samenwerking is nodig om de transitie goed te laten plaatsvinden en er ook in de toekomst voor te zorgen dat burgers met een beperking goede ondersteuning krijgen, aldus de VGN.

Reageer op dit artikel