nieuws

Nieuwe spookfacturen in omloop

Geen categorie

In juni ontvingen veel ondernemers een betalingsherinnering van Media & Advies IT – Gemeentegids. Ze zouden hun bedrijfsgegevens hebben laten plaatsen op http://www.gemeente-index.nl/. De bewuste ondernemers wisten echter van niets.

Er is nu een nieuwe lading van deze facturen verzonden, alleen is het adres van de afzender veranderd. Hij zat eerst in Rijswijk en nu op Schiphol. Het Meldpunt Acquisitiefraude raadt ontvangers van deze factuur aan per aangetekende brief Media & Advies IT om opheldering te vragen over de overeenkomst waarop de factuur is gebaseerd. Het advertentiebureau moet kunnen bewijzen dat er een overeenkomst tot stand is gekomen. Het meldpunt houdt zich aanbevolen voor een kopie.

Er circuleren ook formulieren van de ‘Gouden Gids de industrie Directory'. Afzender is ‘Marketing. S. Ltd'. Het lijkt een formulier waarop de ontvanger zijn gegevens kan invullen, maar in de kleine lettertjes staat dat hij bij terugzending van het formulier een overeenkomst aangaat voor de duur van twee jaar voor een totaalbedrag van 1.896 euro voor plaatsing van de bedrijfsgegevens in een ‘online databank'. Het meldpunt ontvangt graag meldingen over de ontvangst van deze spooknota.

Reageer op dit artikel