nieuws

Ook EMAS-certificaat voor Werner & Mertz

Geen categorie

Het milieumanagementsysteem van Werner & Mertz, dat onder andere de reinigingsmiddelenmerken Tana Professional, green care en Froggy produceert, is opnieuw gecertificeerd door EMAS. EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) is het certificaat van het Europese milieubeheer- en milieuauditsysteem en wordt toegekend aan organisaties die bewezen duurzaam ondernemen. In Europa is Werner & Mertz een van de […]

Het milieumanagementsysteem van Werner & Mertz, dat onder andere de reinigingsmiddelenmerken Tana Professional, green care en Froggy produceert, is opnieuw gecertificeerd door EMAS.

EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) is het certificaat van het Europese milieubeheer- en milieuauditsysteem en wordt toegekend aan organisaties die bewezen duurzaam ondernemen. In Europa is Werner & Mertz een van de weinige reinigingsmiddelenproducenten die dit certificaat draagt. Eric Van Raemdonck, General Manager Werner & Mertz Professional Benelux: "Het gaat om een hernieuwde EMAS-erkenning voor Werner & Mertz. Ons bedrijf draagt deze erkenning al bijna tien jaar lang onafgebroken." Om het EMAS certificaat te behalen, moet een organisatie of bedrijf in eerste instantie een milieuanalyse van haar activiteiten uitvoeren en een milieuverklaring opstellen. Deze verklaring moet het mogelijk maken voor de buitenwereld om inzicht te verkrijgen in de impact van de onderneming en in de milieuresultaten, alsook in de doelstellingen om de milieuprestaties te verbeteren.

Ook ISO14001-certificaat
Onlangs ontving Werner & Mertz ook opnieuw het ISO14001-certificaat. "In de praktijk kan een organisatie die een ISO 14001-certificaat bezit, een EMAS certificaat krijgen door het milieuverslag aanvullend te laten valideren volgens de daarvoor geldende regels. Dat is ook meteen het verschil tussen ISO 14001 en EMAS. ISO 14001 vereist niet dat een organisatie periodiek extern informatie verstrekt over haar milieuprestaties. EMAS levert", legt Van Raemdonck uit.

Reageer op dit artikel