nieuws

Oudere werknemers zinvol aan het werk houden

Geen categorie

Oudere werknemers kunnen het beste worden ingezet in situaties waar strak aangestuurd handelen (denk aan de protocollen, formats, richtlijnen, enzovoort) tekortschiet.

Dat is de uitkomst van onderzoek waarop Joop Zinsmeister woensdag bij de Radboud Universiteit Nijmegen hoopt te promoveren.

Zinsmeister toont in zijn onderzoek (een survey en twee cases) aan dat door middel van gerichte acties in het organisatiebeleid, de arbeidsinhoud en arbeidsrelatie, er mogelijkheden geschapen kunnen worden voor een zinvolle inzet van de arbeidsvermogens van de oudere werknemers. De inzet van arbeidsvermogens vraagt om een invulling van het arbeidsproces waarbij de oudere werknemers de ruimte krijgen hun op ervaringen gebaseerde vakmanschap in te zetten en verder te ontwikkelen.

Oudere werknemers beschikken bij uitstek over de vermogens om op complexe wisselwerkingen met andere mensen of dingen in te spelen. Het is vanuit hun ervaringen dat zij mogelijkheden zien tot ingrijpen in de praktijk. Dit zijn vaak situaties waar strak aangestuurd handelen (denk aan de protocollen, formats, richtlijnen, enzovoort) tekortschiet.

Bron: Persbericht Radboud Universiteit

Meer informatie over duurzame inzetbaarheid leest u op www.overduurzameinzetbaarheid.nl

Reageer op dit artikel