nieuws

Patiënt heeft vaker voorkeur voor privékliniek

Geen categorie

Als het aan de patiënt ligt, nemen privéklinieken steeds meer de rol van ziekenhuizen over. Indien de behandeling in privéklinieken vergoed zou worden, zou ruim één op de drie Nederlanders liever in een privékliniek behandeld worden dan in een ziekenhuis. Ook wil 70 procent van de Nederlanders privéklinieken graag onafhankelijk kunnen vergelijken op kwaliteit. Slechts […]

Als het aan de patiënt ligt, nemen privéklinieken steeds meer de rol van ziekenhuizen over. Indien de behandeling in privéklinieken vergoed zou worden, zou ruim één op de drie Nederlanders liever in een privékliniek behandeld worden dan in een ziekenhuis. Ook wil 70 procent van de Nederlanders privéklinieken graag onafhankelijk kunnen vergelijken op kwaliteit. Slechts 15 procent wil niet in een privékliniek behandeld worden.

Dat blijkt uit onderzoek van communicatieadviesbureau Porter Novelli en DVJ Healthcare, een continu onderzoek onder ruim 600 Nederlanders. De resultaten zijn opvallend, omdat minder dan een op de tien mensen wel eens een privékliniek heeft bezocht, zo blijkt uit het onderzoek. Men kent privéklinieken vooral van naam (48%), maar dus niet uit eigen ervaring. Steeds meer patiënten kiezen echter voor een privékliniek, blijkt uit cijfers van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). De verwachting is dat in 2012 de grens van een miljoen patiënten wordt overschreden. In 2010 waren dit nog 660.000 patiënten.

De doorslaggevende factor om zich in een privékliniek te laten behandelen, blijkt voor 60 procent van de ondervraagden de kwaliteit van zorg van privéklinieken te zijn. Er bestaat daarentegen een diffuus beeld over deze kwaliteit van zorg. Bijna net zoveel ondervraagden geeft aan dat dit juist een reden is om zich niet te laten behandelen in een privékliniek.

Reageer op dit artikel