nieuws

Social screening werkt sollicitanten op de zenuwen

Geen categorie

Volgens Amerikaans onderzoek krijgen sollicitanten genoeg van werkgevers die op het internet hun handel en wandel nagaan. Sommigen willen zelfs liever niet werken voor een bedrijf dat hun privésfeer binnendringt.

Rekruters maken steeds intensiever gebruik van LinkedIn, Facebook en Twitter en zij bereiken daar goede resultaten mee. Dat blijkt uit een studie door Jobvite.

Zij gebruiken social media ook om het verleden van kandidaten na te gaan. Ralf Caers, professor aan de Hogeschool Universiteit Brussel, stelde vast dat ruim 7 op 10 bedrijven het Facebookprofiel van sollicitanten onderzoeken. Wat zij daar zien, speelt bij 6 bedrijven op 10 mee in de beslissing de kandidaat al dan niet uit te nodigen voor een gesprek. Gevolg: een uitschuiver in iemands studentenperiode kan hem of haar jaren later een baan kosten.

Onderzoekers van de Universiteit van North Caroline stellen vast dat jobzoekers zich beginnen te ergeren aan de ijver waarmee ondernemingen hun handel en wandel napluizen op het internet; zij beginnen zich af te keren van potentiële werkgevers die hun social network screening te ver doordrijven.

Zie onderzoek.

Bron: 6minutes.be

Reageer op dit artikel