nieuws

Spaanse werknemer wil in buitenland aan de slag

Geen categorie

Meer dan driekwart van de Spanjaarden zou wel in het buitenland willen werken. De belangrijkste redenen hiervoor zijn betere carrièremogelijkheden en de slechte economische situatie in eigen land.

Dat blijkt uit de Global Talent Mobility Survey, het grootste internationale onderzoek naar mobiliteit op de arbeidsmarkt uitgevoerd in 66 landen.

Van alle respondenten in Spanje geeft bijna 77 procent aan in het buitenland te willen werken. Bijna 40 procent geeft aan dat de bereidheid om ook daadwerkelijk te gaan, heel groot is.

De redenen om internationaal te gaan werken zijn duidelijk. Als belangrijkste drie redenen worden de slechte economische situatie in eigen land, betere carrièremogelijkheden en een betere levensstandaard genoemd. Dat betekent dat werkgevers in andere landen die meer perspectief bieden, nu kunnen profiteren van het talent uit Spanje. Zo zijn er bijvoorbeeld nog behoorlijk wat vacatures in te vullen op gebied van Techniek, logistiek, Productie, R&D en ICT.

Op de vraag in welke landen de Spanjaarden willen werken, antwoordde meer dan de helft met Duitsland. Ze hebben een voorkeur voor Europese landen, want in de top 10 komen maar 3 landen voor buiten Europa. Nederland staat op de achtste plaats.

Bron: StepStone

Reageer op dit artikel