nieuws

Toch medische btw-vrijstelling in holdingstructuur

Geen categorie

In geval van een holdingstructuur waarbij de holding medische diensten verricht aan de werkmaatschappij, is de Belastingdienst vaak van mening dat er sprake is van een btw-belaste ter beschikking stelling van (medisch) personeel. Niet altijd terecht, zo vindt advieskantoor Berk Tilly Berk.

In een recente uitspraak geeft Hof Den Bosch aan dat ook in een tandartsen-holdingstructuur de medische btw-vrijstelling onder bepaalde voorwaarden van toepassing kan zijn. De holding uit de betreffende casus verricht geen andere activiteiten dan het houden van de aandelen in de praktijkvennootschap en het in dienst hebben van de tandarts, die uiteindelijk (feitelijk) de diensten aan de patiënten verricht. Deze uitspraak kan volgens Baker Tilly Berk interessant zijn voor holdingstructuren in de medische sector aangezien de btw in deze sector vaak een kostenpost vormt.

Reageer op dit artikel