nieuws

Veel animo voor subsidie slim reizen

Geen categorie

Mkb-bedrijven hebben veel belangstelling voor mobiliteitsvouchers. Dit zijn tegoedbonnen van de overheid waarmee je een mobiliteitsadviseur kunt betalen. Het advies kan gaan over het verminderen van de reiskosten, het verhogen van de productiviteit of het verbeteren van de werk-privébalans. Tot nu toe hebben al 1800 ondernemers gebruikgemaakt van de mogelijkheid om met een mobiliteitsvoucher advies […]

Mkb-bedrijven hebben veel belangstelling voor mobiliteitsvouchers. Dit zijn tegoedbonnen van de overheid waarmee je een mobiliteitsadviseur kunt betalen. Het advies kan gaan over het verminderen van de reiskosten, het verhogen van de productiviteit of het verbeteren van de werk-privébalans.

Tot nu toe hebben al 1800 ondernemers gebruikgemaakt van de mogelijkheid om met een mobiliteitsvoucher advies in te kopen.
Vanwege de grote belangstelling heeft demissionair minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) daarom onlangs besloten 1 miljoen euro extra uit te trekken voor de vouchers.

Twee verschillende vouchers
Er zijn twee verschillende vouchers.

– De kleine voucher is goed voor een mobiliteitsscan en heeft een waarde van 1500 euro. Tijdens de scan zoekt de adviseur uit hoe de mobiliteit in de onderneming kan worden verbeterd.

– De grote voucher is bedoeld voor advies bij het invoeren van de geadviseerde verbeteringen uit de mobiliteitsscan. Ook kan hij worden gebruikt voor de kosten die nodig zijn voor de verbeteringen. Deze voucher bedraagt twee derde van de subsidiabele kosten, met een maximum van 4500 euro.

Aanvragen voucher
Alle soorten organisaties behalve overheidsinstellingen komen in aanmerking.
Wel moet er sprake zijn van minimaal 25 en maximaal 250 werknemers.

Bedrijven kunnen de mobiliteitsvouchers aanvragen bij Agentschap NL.

Reageer op dit artikel