nieuws

Werkgelegenheid in de payrollsector gedaald

Geen categorie

In de eerste helft van 2012 is de werkgelegenheid in de payrollsector gedaald. De omzet in de payrollbranche daalde in de eerste zes maanden van dit jaar 6 procent ten opzichte van de eerste helft van 2011. Deze ontwikkeling komt uit de marktmonitor van de brancheorganisatie van payrollbedrijven, de VPO-marktmonitor. De daling binnen de payrollbranche past […]

In de eerste helft van 2012 is de werkgelegenheid in de payrollsector gedaald. De omzet in de payrollbranche daalde in de eerste zes maanden van dit jaar 6 procent ten opzichte van de eerste helft van 2011.

Deze ontwikkeling komt uit de marktmonitor van de brancheorganisatie van payrollbedrijven, de VPO-marktmonitor. De daling binnen de payrollbranche past binnen het algemene beeld van het economische klimaat in Nederland. "Weliswaar is er over de eerste twee kwartalen van 2012 een minuscule economische groei maar veel bedrijven, opdrachtgevers en potentiële opdrachtgevers van payrollbedrijven, opereren behoedzaam in hun kosten en investeringen, dus ook in aanname van personeel", aldus VPO-voorzitter Jeu Claes.

Krimp
Payroll is een relatief nieuwe vorm van HR (Human Resource) dienstverlening waarbij het gaat om de overname van het administratieve en juridische werkgeverschap van een opdrachtgever door professionele dienstverleners. Payrolling is een reactie op de toenemende complexiteit en intensiteit van het werkgeverschap. Daaruit is bij bedrijven (opdrachtgevers) de behoefte ontstaan om enerzijds financiële risico's, regeldruk en administratieve lasten te beperken en anderzijds te kunnen beschikken over ondersteuning op HR-gebied. Payrollcontracten worden meestal voor langere tijd afgesloten. Jeu Claes: "Het is dan ook niet verwonderlijk dat we in deze tijd ook in het payrollen een krimp zien."

Reageer op dit artikel