nieuws

Werkgevers: meer geld voor wegennet

Geen categorie

Werkgevers in Nederland willen dat de overheid meer geld uittrekt voor wegen en andere infrastructuur. De afspraak in het Lenteakkoord om jaarlijks 200 miljoen euro hierop te bezuinigen, moet worden teruggedraaid, vinden Bouwend Nederland, MKB-Nederland en VNO-NCW.

In plaats van te bezuinigen moet er 100 miljoen extra voor infrastructuur worden uitgetrokken, anders zal de economie volgens de werkgeversorganisaties forse schade oplopen. Een goede bereikbaarheid is essentieel om de economie draaiende te houden. Alleen al de files kosten Nederland jaarlijks 3,7 miljard euro. De helft van dat bedrag komt voor rekening van de bedrijven.

‘Eis absurd'
Milieudefensie noemt de eis van de ondernemersorganisaties absurd. ‘Alle politieke partijen willen bezuinigen, dat zo'n gigantische kostenpost van de overheid dan buiten schot blijft is onredelijk', vindt Ivo Stumpe, campagneleider verkeer van Milieudefensie. Door de vergrijzing zal volgens hem de groei van het verkeer vanzelf al minder worden. Ook zou een spitsheffing beter werken tegen files dan asfalteren.

Reageer op dit artikel