nieuws

Werkplek betalen met sociaal kapitaal

Geen categorie

In Amsterdam is deze zomer BounceSpace van start gegaan. Dit is een coworklocatie die is geïnspireerd door het succesvolle Seats2meet. Iemand kan er een gratis werkplek gebruiken als hij bereid is Zijn kennis (sociaal kapitaal) te delen met anderen. Op de regionale nieuwssite dichtbij.nl vertelt oprichter Jorn van Lieshout meer over dit initiatief. De 23-jarige ondernemer […]

In Amsterdam is deze zomer BounceSpace van start gegaan. Dit is een coworklocatie die is geïnspireerd door het succesvolle Seats2meet. Iemand kan er een gratis werkplek gebruiken als hij bereid is Zijn kennis (sociaal kapitaal) te delen met anderen.

Op de regionale nieuwssite dichtbij.nl vertelt oprichter Jorn van Lieshout meer over dit initiatief. De 23-jarige ondernemer wist met een beperkt budget op een van de mooiste plekken van Amsterdam een werklocatie op te zetten.

Hij haalde Booking.com over om een leegstaand kantoor tegenover het Rijksmuseum om te vormen tot een werk- en vergaderplek. Het verschil met veel andere locaties is dat samenwerken en delen hier centraal staat.

Stoel doneren
De bijzondere opzet van BounceSpace blijkt onder meer uit het officiële openingsevenement op 27 september. De bezoekers betalen hiervoor door een stoel te doneren, die zal worden gebruikt in een evenementenruimte.

Wie een stoel meebrengt, wordt ook een platform geboden. Voor een eenmalige bijdrage van 10 euro kun je namelijk je bedrijfsnaam op de stoel zetten.
Toekomstige gasten krijgen deze naam te zien. De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel in Amsterdam.

Seats2meet
Bij Seats2meet kun je al langer betalen met sociaal kapitaal.
Ronald van den Hoff en Marielle Sjigers begonnen in 2007 met dit initiatief, dat daarna uitgroeide tot een landelijk netwerk van inspirerende werk- en ontmoetingsplekken.

Tip!
Om Het Nieuwe Werken tot een succes te maken, is het nodig om verder te kijken dan alleen gadgets, trendy thuiswerkplekken en variabele werktjiden.
Je moet ook rekening houden met een cultuuromslag, waarbij vertrouwen, verandering en verantwoordelijkheid centraal staan.
Tijdens het Congres Over Het Nieuwe Werken op 6 december a.s. in NBC Nieuwegein leert u hoe u Het Nieuwe Werken op àlle fronten succesvol invoert!

(Bron: www.dichtbij.nl )

Reageer op dit artikel