nieuws

Zeven voordelen van Smartjobs

Geen categorie

Voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers is een brede ontwikkeling en het voorkomen van ervaringsconcentratie van groot belang. ABN AMRO ontwikkelde daarom Smartjobs, een HR-tool dat voorziet in taakroulatie. Dit systeem bleek zo slim ingericht dat het op meerdere vlakken een gunstige uitwerking heeft.

Voor zowel werkgever als werknemer wordt duurzame inzetbaarheid steeds belangrijker. Veel bedrijven hebben echter moeite met het vergroten van hun interne- en externe mobiliteitsmogelijkheden.  

Het artikel ‘Taakroulatie in plaats van functieroulatie' in GIDS voor Personeelsmanagement nummer 7/8 beschrijft de invoering van Smartjobs bij ABN AMRO. In deze samenvatting benoemen we zeven  positieve effecten van dit HR-tool.

Wat zijn Smartjobs?
Smartjobs zijn kleine projecten die een medewerker tijdelijk voor een andere afdeling van de bank uitvoert voor hooguit 2 tot 12 uur per week, voor de duur van maximaal drie maanden.

Invoering van Smartjobs heeft verschillende voordelen:

  1. Vergroten van de interne mobiliteit zorgt voor een breed inzetbaar personeelsbestand waarmee het bedrijf beter kan inspelen op verschuivingen in de markt.
  2. Uit onderzoek blijkt dat informeel leren op het werk door ‘learning by doing' een veel gunstiger effect heeft op competentieontwikkeling dan het volgen van cursussen.
  3. Taakroulatie zorgt vaak voor een grotere uitdaging wat geheugenfunctie, cognitieve flexibiliteit en verbale vaardigheden blijkt te verbeteren. Medewerkers kunnen competenties beter benutten en verder verbreden.
  4. De werklast wordt verdeeld tussen afdelingen die het erg druk hebben en afdelingen met enige overcapaciteit.
  5. Vermindert de eilandcultuur die vaak in grote organisaties voor komt.
  6. Smartjobs motiveert. Medewerkers laten graag zien wat ze in hun mars hebben, en willen graag een blik werpen op een andere afdeling van de organisatie.
  7. Taakroulatie voorkomt ‘ervaringsconcentratie'. Het voorkomt dus dat medewerkers na verloop van tijd niet meer goed inzetbaar zijn en moeten wachten op hun pensioen.

Lees het volledige artikel, inclusief vijf aandachtspunten bij invoering van Smartjobs in GIDS voor Personeelsmanagement nummer 7/8, 2012.

Bezoek voor meer informatie over duurzame inzetbaarheid de website www.overduurzameinzetbaarheid.nl

Reageer op dit artikel