nieuws

AFM wil meer duidelijkheid over toepassing materialiteit in jaarrekening

Geen categorie

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wil dat er meer duidelijkheid komt over de toepassing van het begrip ‘materialiteit' in de jaarrekening. Dit criterium bepaalt of informatie al dan niet in de jaarrekening moet worden opgenomen.

Tijdens een rondetafelbijeenkomst op 30 januari deden de deelnemers een oproep om meer inzicht te geven waarom de AFM in haar reguliere toezicht bepaalde tekortkomingen als materieel beschouwt. Informatie in een jaarrekening is ‘materieel' als deze invloed kan hebben op beleggingsbeslissingen. Evenals de European Securities and Markets Authority (ESMA) eind vorig jaar, constateert AFM dat er onder opstellers, accountants en gebruikers verschillende opvattingen bestaan over de praktische toepassing van het concept ‘materieel belang in de jaarrekening'.

Nadere stappen
De toezichthouder zal in overleg met alle partijen, inclusief beleggers, nadere stappen zetten. Deze moeten een bijdrage leveren aan het meer consistent toepassen van het begrip materialiteit in de jaarrekening.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels