nieuws

Best gelezen HR-tips

Geen categorie

Best gelezen HR-tips

De best gelezen tips en trucs-artikelen voor HR uit 2012.

Zo voert HR een exitgesprek
Als een medewerker zijn baan opzegt, doet p&o er alles aan om deze vacature zo snel mogelijk te vervullen. Een goed exitgesprek met de vertrekkende medewerker schiet er vaak bij in. Jammer, want het kan hrm waardevolle informatie opleveren. Misschien loopt de ex-werknemer wel met de gouden tip de deur uit?

5 manieren om personeel te demotiveren
Werknemers die betrokken en tevreden zijn, zijn productiever, verzuimen minder en zullen minder snel geneigd zijn om voor een paar grijpstuivers meer voor de concurrent te gaan werken. Hier zijn de vijf dingen die je vooral niet moet doen als je talenten aan je wilt binden.

5 goede redenen om een sollicitant af te wijzen
In tijden van krapte op de arbeidsmarkt is de verleiding groot om niet al te strenge eisen te stellen aan sollicitanten. Maar er zijn grenzen, zo blijkt uit deze sollicitatieblunders, verzameld door Amerikaanse recruiters.

LinkedIn sloopt relatiebeding
Het aantal rechtszaken over sociale media neemt toe, zeker als het gaat om activiteiten van ex-werknemers. Rechters laten contacten via netwerksites wel degelijk onder relatie- of geheimhoudingsbedingen vallen. Wat is eigenlijk de reikwijdte van het relatiebeding?

 Tips voor een goede social media-code
Wat mogen werknemers wel en niet doen op social media? Vaak is dat niet duidelijk geformuleerd. Terwijl verkeerd gebruik enorme reputatieschade kan opleveren. Vier tips hoe een heldere social media code te maken.

Reageer op dit artikel