nieuws

Amerikaanse zorgverzekeraars moeten informatie standaardiseren

Geen categorie

Vanaf september 2012 zijn Amerikaanse zorgverzekeraars verplicht informatie over hun producten in een gestandaardiseerde format aan te bieden.

Dit staat in de Summary of Benefits and Coverage, een door het ministerie van Gezondheidszorg uitgewerkte wetsbepaling die op 9 februari van kracht ging. De bepaling is een gevolg van de door president Obama geïnitieerde Affordable Care Act, die bedoeld is om de markt voor zorgverzekeringen te hervormen.
Dat de behoefte aan gestandaardiseerde informatie groot is, blijkt uit diverse studies, die concluderen dat consumenten erg opzien tegen het afsluiten van een zorgverzekering vanwege onduidelijkheden in de polissen, die vaak ook onvolledig zijn.
De Summary maakt het eenvoudiger om verzekeraars met elkaar te vergelijken en bevat ook een verklarende woordenlijst. Ook worden rekenvoorbeelden gegeven van de kosten in bepaalde gevallen. Omdat informatie over de premie niet in de Summary is opgenomen, gaat de Consumers Union hierover met verzekeraars in overleg.

(bron: Consumers Union).
Kijk ook op stg.nl en youtube.com/watch?v=3-Ilc5xK2_E.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels