nieuws

EW Facility Services stimuleert ondernemerschap met award

Geen categorie

EW Facility Services is initiatiefnemer van de EW-Saxion Ondernemers Award. Deelnemers aan de verkiezing zijn 22 februari gestart met de eerste workshop in de race om de titel ‘beste student ondernemer van Saxion 2012' binnen te halen. Het is een initiatief van oud-Saxion-student Eric Wentink, eigenaar en oprichter van EW Facility Services, en Saxion. De […]

EW Facility Services is initiatiefnemer van de EW-Saxion Ondernemers Award. Deelnemers aan de verkiezing zijn 22 februari gestart met de eerste workshop in de race om de titel ‘beste student ondernemer van Saxion 2012' binnen te halen.

Het is een initiatief van oud-Saxion-student Eric Wentink, eigenaar en oprichter van EW Facility Services, en Saxion. De uitreiking en finaledag is op woensdag 9 mei tijdens het Innovatiecongres Innoversum in Enschede. Alle deelnemende studenten volgen, na een eerste screening van hun aanmelding door een selectiecommissie, vier workshops die een basis bieden om een gedegen businessplan te schrijven. Na het inleveren van de businessplannen gaat een selecte groep door naar een driedaags bootcamp om te werken aan verdieping. Op 27 april worden de vijf finalisten bekendgemaakt. De winnaar beloont EW Facility Services met een geldbedrag van 5.000 euro en begeleiding door professionals op het gebied van ondernemen. Wentink is volgens de top 50-Saxion spin-offs de meest succesvolle ondernemer van deze hogeschool. Wentink startte zijn bedrijf in Zutphen in 1992 en is inmiddels uitgegroeid tot nummer zeven op de Nederlandse markt van facilitaire aanbieders. De totale omzetportefeuille van EW Facility Services bedroeg in 2011 64,5 miljoen euro. Het aantal medewerkers is bijna 3500. Wentink: "Op mijn bijdrage aan het stimuleren van ondernemerschap via deze award ben ik hartstikke trots. Want ook ik trok als twintiger de wijde wereld in met alleen een diploma op zak en verder niets." 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels