nieuws

FNV-schoonmakers ‘belegeren’ kasteel

Geen categorie

Schoonmakers aangesloten bij FNV Bondgenoten gaan donderdag 9 februari om 11.30 uur naar het kasteel (Cortenbach 1, Voerendaal) van Vebego in Limburg. Vakbondsbestuurder Ron Meyer: "We belegeren als het ware het kasteel." Na vier maanden, zeven rondes onderhandelen, vele kleine acties en zes marsen van respect is er nog geen CAO in de schoonmaakbranche. Voor […]

Schoonmakers aangesloten bij FNV Bondgenoten gaan donderdag 9 februari om 11.30 uur naar het kasteel (Cortenbach 1, Voerendaal) van Vebego in Limburg. Vakbondsbestuurder Ron Meyer: "We belegeren als het ware het kasteel."

Na vier maanden, zeven rondes onderhandelen, vele kleine acties en zes marsen van respect is er nog geen CAO in de schoonmaakbranche. Voor FNV reden door te gaan met actievoeren. Khadija Tahiri, president van het schoonmaakparlement: "Wij gunnen onze bazen een prachtig kasteel, maar laat ze ons dan ook gewoon doorbetalen als we ziek zijn. Want er is blijkbaar geld zat." Schoonmakers aangesloten bij het FNV kloppen donderdag aan bij het kasteel van schoonmaakbedrijf Vebego/Hago in Voerendaal. Dat na een tocht door Maastricht. Volgens FNV kan na vijf weken de schoonmaakstaking 2012 bij worden geschreven als de grootste schoonmaakstaking ooit.

Zevende stad
De dagen na donderdag worden nog drie schoonmaakbedrijven bezocht. Behalve het bezoek aan kasteel Cortenbach, lopen de duizenden schoonmakers ook een mars van respect in Maastricht. Na Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Groningen en Eindhoven is Maastricht de zevende stad die door de bij FNV aangesloten schoonmakers wordt bezocht. De mars trekt dwars door het centrum van de Limburgse hoofdstad. De FNV kondigde donderdag ook de start van een nieuwe actiegolf aan. Die nieuwe actiegolf zal gericht zijn op "de eindverantwoordelijken" en "dwarsliggers".

Geen kleine jongens
FNV wijst op het feit dat vier eigenaren van grote schoonmaakbedrijven in de Quote 500 staan. Het gaat om de eigenaren van Asito, GOM/Facilicom, Hago/Vebego en CSU. Christiaan Boddeveld, de vice-president van de schoonmaakparlement: "Dat zijn geen kleine jongens. Ze zijn ultrarijk. Wij willen wat terug van de extreme rijkdom die wij onze schoonmaakbazen en opdrachtgevers opleveren."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels