nieuws

Onderzoek naar prestatiebeloning Academie FM Haagse Hogeschool

Geen categorie

Eind vorige week is commotie ontstaan over de prestatiebeloning die op de Academie voor Facility management van de Haagse Hogeschool is gehanteerd voor een zogenoemde 2e beoordelaar in het kader van een afstudeertraject. Een Vandaag bracht naar buiten dat een 2e beoordelaar is betaald op basis van ‘no cure, no pay'. De regeling was als […]

Eind vorige week is commotie ontstaan over de prestatiebeloning die op de Academie voor Facility management van de Haagse Hogeschool is gehanteerd voor een zogenoemde 2e beoordelaar in het kader van een afstudeertraject.

Een Vandaag bracht naar buiten dat een 2e beoordelaar is betaald op basis van ‘no cure, no pay'. De regeling was als volgt: als de student niet afstudeerde zou de begeleider geen vergoeding ontvangen. Bij wel slagen was de vergoeding € 1200.

Een persverklaring van de Haagse Hogeschool van 17 februari bevat de volgende tekst:

"Begeleiders van afstudeertrajecten – docenten – beoordelen in veel gevallen ook de studenten als 1e beoordelaar. Dat is gebruikelijk. Daarom wordt gewerkt met een 2e beoordelaar. Deze komt  vaak uit het werkveld. De 2e beoordelaar geeft onafhankelijk van de 1e beoordelaar een cijfer. Deze procedure is vastgelegd in de handleiding voor afstuderen.

"De vragen van EenVandaag blijken te gaan over een brief die verstuurd is naar een 'freelance'-docent bij de opleiding FM.
In deze brief is sprake van een ‘no cure, no pay'-afspraak voor begeleiding van afstudeerders.
De verstuurde brief is geen standaardbrief van De Haagse Hogeschool.
Deze handelwijze is voor ons als College van Bestuur niet acceptabel en wij zullen ervoor zorgen dat dit niet meer voorkomt.

"Het College van Bestuur stelt bij de opleiding FM een onderzoek in naar de omvang van de praktijk van het gebruik van de ‘no cure, no pay'-afspraak en naar de vraag of hiermee de kwaliteit van de getuigschriften in het geding komt.
Een auditteam met interne en externe deskundigen zal dit onderzoek uitvoeren.

In het belang van dit onderzoek heeft het College besloten om de directeur van FM van zijn taken te ontheffen voor drie maanden of voor de duur van het onderzoek."

In een telefonische reactie op 21 februari jl. gaf de persvoorlichter van de Haagse Hogeschool aan dat nog niet bekend is hoeveel mensen er zitting nemen in het auditteam en wie dat zijn.

Overigens, de directeur van de Academie voor FM is Aad Otto, onder meer voormalig voorzitter van het LOOFD.

http://www.eenvandaag.nl/binnenland/39778/prestatiebeloning_bij_haagse_hogeschool

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels