nieuws

Samenwerkingsverband brengt meer ggz-hulp naar eerste lijn

Geen categorie

GGZ Drenthe, InGeest, Parnassia Bavo Groep, AZmn en zorgverzekeraar Achmea werken samen in Stichting Mirro aan het verbeteren van de screening van ggz-patiënten. Mirro wil dit bereiken door meer e-health en methoden voor zelfmanagement in te zetten. De ggz kampt met krimpende budgetten en een toenemende vraag. Om de kosten te beteugelen moet er meer ggz-zorg worden verleend […]

GGZ Drenthe, InGeest, Parnassia Bavo Groep, AZmn en zorgverzekeraar Achmea werken samen in Stichting Mirro aan het verbeteren van de screening van ggz-patiënten. Mirro wil dit bereiken door meer e-health en methoden voor zelfmanagement in te zetten.

De ggz kampt met krimpende budgetten en een toenemende vraag. Om de kosten te beteugelen moet er meer ggz-zorg worden verleend in de eerste lijn. Met behulp van gestandaardiseerde vragenlijsten denkt Mirro de juiste ggz-zorg op de juiste plek te kunnen geven. Volgens het samenwerkingsverband zijn er drie categorieën van ggz-hulp: de huisarts is er voor de eenvoudige ggz-klachten, ondersteund met e-health-modules voor zelfmanagement. Iets ernstiger problematiek kan door de huisarts worden aangepakt, in nauw overleg met gespecialiseerde ggz-aanbieders. Hele ernstige ggz-klachten moeten direct naar de tweede lijn. Door een protocollering van screening zal vraag en aanbod beter op elkaar worden afgestemd, volgens Mirro.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels