nieuws

Schoonmakers Zorggroep Archipel bezorgd over baan

Geen categorie

Schoonmakers voerden woensdag actie bij Zorggroep Archipel in Eindhoven. Ze leven volgens het Eindhovens Dagblad in grote onzekerheid over hun baan en willen duidelijkheid. Archipel gaat het schoonmaakwerk in haar verzorgingshuizen en andere vestigingen per half april uitbesteden aan schoonmaakbedrijf CSU, dat de huidige schoonmaakpartner ISS vervangt. Werknemers van ISS voerden woensdag in het Eindhovens […]

Schoonmakers voerden woensdag actie bij Zorggroep Archipel in Eindhoven. Ze leven volgens het Eindhovens Dagblad in grote onzekerheid over hun baan en willen duidelijkheid.

Archipel gaat het schoonmaakwerk in haar verzorgingshuizen en andere vestigingen per half april uitbesteden aan schoonmaakbedrijf CSU, dat de huidige schoonmaakpartner ISS vervangt. Werknemers van ISS voerden woensdag in het Eindhovens Dagblad aan dat ze slechts geruchten horen over de overname. Ze constateerden tegelijkertijd dat ISS nieuwe collega's aan het eind van hun proeftijd wegstuurt en tijdelijke contracten niet verlengt. Hierdoor moet hetzelfde werk met minder mensen gedaan worden. Directeur Jörgen Marree van Archipel hoorde op de stoep van de Archipel-vestiging aan de Onze Lieve Vrouwestraat de protesten aan, maar wilde niet inhoudelijk reageren. "Dit is een conflict tussen de schoonmakers en hun werkgever. Wij willen hier buiten blijven."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels