nieuws

Sit-in schoonmakers in openbare ruimten Universiteit Utrecht

Geen categorie

Ongeveer 2000 schoonmakers lid van het FNV zijn maandagochtend een sit-in begonnen in openbare ruimten van de Universiteit Utrecht. Zij kregen de steun van enkele tientallen studenten. Zij willen blijven zitten tot de universiteit hun eisen steunt. Dit hebben FNV Bondgenoten en het studentencollectief Kritische Studenten Utrecht gemeld. De schoonmakers voeren al sinds begin januari […]

Ongeveer 2000 schoonmakers lid van het FNV zijn maandagochtend een sit-in begonnen in openbare ruimten van de Universiteit Utrecht.

Zij kregen de steun van enkele tientallen studenten. Zij willen blijven zitten tot de universiteit hun eisen steunt. Dit hebben FNV Bondgenoten en het studentencollectief Kritische Studenten Utrecht gemeld. De schoonmakers voeren al sinds begin januari actie voor een nieuwe cao. Zij willen dat er een eind komt aan de almaar oplopende werkdruk, bij ziekte doorbetaling van het loon vanaf de eerste ziektedag, en meer loon. De werkgevers vinden de eisen van de bond buitensporig. Inwilliging leidt volgens hen tot een kostenverhoging van 9 procent. De werkgevers bieden 5 procent meer loon in 2 jaar tijd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels