nieuws

Stakende schoonmakers donderdag bij Asito op bezoek

Geen categorie

Stakende schoonmakers lid van de FNV houden dinsdag en woensdag nieuwe acties voor de deur van opdrachtgevers en schoonmaakbedrijven. Donderdag volgt een mars door Almelo om de eisen voor een betere CAO kracht bij te zetten. Daar is schoonmaakbedrijf Asito gevestigd. De schoonmakers zijn inmiddels 50 dagen in staking en hielden al acht keer eerder […]

Stakende schoonmakers lid van de FNV houden dinsdag en woensdag nieuwe acties voor de deur van opdrachtgevers en schoonmaakbedrijven. Donderdag volgt een mars door Almelo om de eisen voor een betere CAO kracht bij te zetten.

Daar is schoonmaakbedrijf Asito gevestigd. De schoonmakers zijn inmiddels 50 dagen in staking en hielden al acht keer eerder een zogeheten Mars van Respect. Volgens FNV Bondgenoten zijn 3500 schoonmakers in staking. Ze eisen doorbetaling van loon bij ziekte en protesteren tegen de hoge werkdruk. Asito-eigenaar Monique van Riemsdijk weigert volgens de FNV een kopje koffie te drinken met de schoonmakers. Ron Meyer, vakbondsbestuurder bij FNV: "Op camera zeggen grote schoonmaakbedrijven dat ze willen onderhandelen, maar als de camera weg is, verschuilen zij zich achter hun eindbod. Daarmee blokkeren de schoonmaakbedrijven nieuwe onderhandelingen." Opdrachtgevers sturen volgens de bond inmiddels boze brieven naar de schoonmaakbedrijven. De FNV roept opdrachtgevers op om de schoonmakers 'in te besteden' oftewel: zelf in dienst te nemen. Werknemers van het distributiecentrum van Jumbo in Beilen voeren dinsdag een solidariteitsactie met de schoonmakers voor de poort van hun bedrijf. Ook bijzonder is volgens de FNV dat later deze week een cliëntenorganisatie in de financiële wereld steun geeft aan de acties. 

Vorige week waren schoonmakers te gast bij het televisieprogramma De Wereld Draait Door van Matthijs van Nieuwkerk. Klik hier voor de beelden. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels