nieuws

Studenten doen ondersteund door GOM onderzoek naar aanbestedingen

Geen categorie

Gom trapte onlangs af voor zijn knowledge sharing-project 2012. Aan dit project nemen 21 studenten van alle facilitaire hbo- opleidingen uit heel Nederland deel. Tijdens de bijeenkomst kwam een ambitieus thema in de facilitaire markt aan bod. Wat is toekomstbestendig faciliteren? Op welke beslissingsfactoren kiest men in 2015 de beste leverancier? Naast de 21 deelnemende […]

Gom trapte onlangs af voor zijn knowledge sharing-project 2012. Aan dit project nemen 21 studenten van alle facilitaire hbo- opleidingen uit heel Nederland deel.

Tijdens de bijeenkomst kwam een ambitieus thema in de facilitaire markt aan bod. Wat is toekomstbestendig faciliteren? Op welke beslissingsfactoren kiest men in 2015 de beste leverancier? Naast de 21 deelnemende studenten en starters waren vele andere belangstellenden gekomen. Tijdens de kick-off kregen zij de visie voorgeschoteld van diverse sprekers. Marco Konter, manager Marketing en Salessupport van Gom vertelde over de code verantwoordelijk marktgedrag en het bidbook facilitaire dienstverlening. Na Konter was het woord aan Joop van Duure, hogeschooldocent bij Hogeschool Zuyd. Amir Bercovitz, salesmanager bij integrator Facilicom Facility Solutions, kwam aan het woord namens de opdrachtnemers. Hij hield een pleidooi voor het verkleinen van de afstand tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.

Opgedane kennis
De laatste gastspreker was Peter Specker, categoriemanager schoonmaak bij de rijksoverheid. In 2009 heeft hij in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voorstudie verricht naar categoriemanagement schoonmaak bij de rijksoverheid. Inmiddels is hij direct of indirect betrokken bij veel grote aanbestedingen in de schoonmaak en actief binnen de commissie verantwoordelijk marktgedrag. Met de opgedane kennis zetten de studenten in kleine groepjes de eerste stap in het onderzoek. Aan de hand van de probleemstelling zijn ze tot diverse onderzoeksvragen gekomen. In de komende weken gaan de studenten aan de slag met hun onderzoek. Op 20 april is er een volgende bijeenkomst, waar de eerste uitkomsten van het onderzoek worden geëvalueerd. Op 1 juni presenteren ze de resultaten van de onderzoeken tijdens een minisymposium.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels