nieuws

Ziekenhuis vraagt meer geld van verzekeraar’

Geen categorie

Meerdere Nederlandse ziekenhuizen en medische klinieken vragen momenteel meer geld voor zorg dan de verzekeraars hebben. Dat bevestigt 's lands grootste zorgverzekeraar Achmea dinsdag naar aanleiding van berichtgeving in verscheidene media. Volgens de verzekeraar vragen klinieken soms tot wel 20 procent meer budget, terwijl vorig jaar in het hoofdlijnenakkoord een maximale groei van 2,5 procent […]

Meerdere Nederlandse ziekenhuizen en medische klinieken vragen momenteel meer geld voor zorg dan de verzekeraars hebben. Dat bevestigt 's lands grootste zorgverzekeraar Achmea dinsdag naar aanleiding van berichtgeving in verscheidene media.

Volgens de verzekeraar vragen klinieken soms tot wel 20 procent meer budget, terwijl vorig jaar in het hoofdlijnenakkoord een maximale groei van 2,5 procent is afgesproken. Voor 1 april moeten de onderhandelingen voor een nieuw contract tussen verzekeraars en ziekenhuizen zijn afgerond.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels