nieuws

Zorgwerkers eisen meer kwaliteit in nieuwe cao VVT

Geen categorie

Op  1 maart aanstaande loopt de huidige cao VVT (verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg) af. In deze grootste cao van Nederland is veel aan de hand. Eergisteren kwamen daarom al ruim 500 zorgmedewerkers, georganiseerd in Abvakabo FNV, samen in de Jaarbeurs Utrecht. Zij spraken over wat de inzet voor de nieuwe cao moet zijn. Deze inzet […]

Op  1 maart aanstaande loopt de huidige cao VVT (verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg) af. In deze grootste cao van Nederland is veel aan de hand. Eergisteren kwamen daarom al ruim 500 zorgmedewerkers, georganiseerd in Abvakabo FNV, samen in de Jaarbeurs Utrecht. Zij spraken over wat de inzet voor de nieuwe cao moet zijn. Deze inzet heeft Abvakabo FNV, in een gezamenlijke inzetbrief met CNV Publieke Zaak, Nu'91 en FBZ, gisteren verzonden aan de werkgevers.

Zorgmedewerker Monica: "De werkdruk is veel te hoog. Daardoor kan ik geen kwaliteit van zorg meer bieden. Dit moet veranderen". De belangrijkste eis van de zorgmedewerkers voor hun nieuwe cao VVT is dan ook meer collega's erbij: om de werkdruk te verlagen en kwaliteit van zorg te kunnen bieden.

Een andere belangrijk punt is het terugdringen van de doorgeslagen flexibilisering. Bewoners en cliënten hebben recht op een vast gezicht. Steeds op een andere verpleegafdeling moeten werken of naar een andere cliënt in de wijk gestuurd worden, is slecht voor de zorg. Daarnaast zorgt het voor een nog hogere werkdruk voor de zorgmedewerkers.

 Tot slot eisen de zorgmedewerkers meer respect en waardering voor het belangrijke werk dat zij doen. Dit komt tot uiting in een salarisverhoging van 2,5% waarbij de onderste loonschalen er meer bij krijgen. Een maximaal deel van de middelen van een zorginstellingen, moet naar de directe zorg. Topsalarissen moeten dus teruggedrongen worden!

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels