nieuws

Achmea: geen contract te dure ziekenhuizen

Geen categorie

Zorgverzekeraar Achmea zal ziekenhuizen die hun budget te veel willen laten stijgen, niet meer contracteren. Uitgangspunt blijft wel dat alle klanten dichtbij huis goede zorg kunnen krijgen. Dat heeft financieel directeur Gerard van Olphen van Achmea dinsdag gezegd in een toelichting op de jaarcijfers. Achmea, 's lands grootste zorgverzekeraar, meldde vorige maand al dat een […]

Zorgverzekeraar Achmea zal ziekenhuizen die hun budget te veel willen laten stijgen, niet meer contracteren. Uitgangspunt blijft wel dat alle klanten dichtbij huis goede zorg kunnen krijgen. Dat heeft financieel directeur Gerard van Olphen van Achmea dinsdag gezegd in een toelichting op de jaarcijfers.

Achmea, 's lands grootste zorgverzekeraar, meldde vorige maand al dat een aantal ziekenhuizen het budget met veel meer wil laten groeien dan het landelijk afgesproken gemiddelde van 2,5 procent. De onderhandelingen met de ziekenhuizen lopen nog, maar moeten uiterlijk 1 april zijn afgerond.

Volgens Van Olphen heeft Achmea met het overgrote deel van de ziekenhuizen goede afspraken kunnen maken, maar zal dat in circa 10 procent van de gevallen niet lukken. Het gaat vooral om klinieken in regio's waar Achmea geen marktleider is

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels