nieuws

Beste jaarverslag voor Meander Medisch Centrum

Geen categorie

Het jaarverslag 2010 van Meander Medisch Centrum is met het rapportcijfer 8,9 als beste beoordeeld in de ‘Benchmark Governance in de zorg' van Ernst & Young. Meander Medisch Centrum scoort hoog op de onderdelen ICT, actuele thema's en toekomstinformatie. Van de honderd grootste zorginstellingen in Nederland zijn de jaarverslagen 2010 beoordeeld op het gebied van […]

Het jaarverslag 2010 van Meander Medisch Centrum is met het rapportcijfer 8,9 als beste beoordeeld in de ‘Benchmark Governance in de zorg' van Ernst & Young. Meander Medisch Centrum scoort hoog op de onderdelen ICT, actuele thema's en toekomstinformatie.

Van de honderd grootste zorginstellingen in Nederland zijn de jaarverslagen 2010 beoordeeld op het gebied van transparante verantwoording. Het jaarverslag is het document waarmee toezichthouders en bestuurders van zorginstellingen inzicht geven in de toekomstige ontwikkeling van resultaten en financiering.

De zorg wordt geconfronteerd met ingrijpende ontwikkelingen zoals bezuinigingen, prestatiebekostiging en investeringen in innovatie, ICT en huisvesting. Dit moet terug te zien zijn in de verslaglegging, stelt de jury van de Benchmark Governance. Meander Medisch Centrum doet dat volgens Ernst & Young goed.

Jan Kleijne, voorzitter Raad van Bestuur van het Amersfoortse ziekenhuis, reageert verheugd op de eerste prijs.'We bieden in ons jaarverslag een realistisch kijkje in de keuken. Het eerlijk en open afleggen van maatschappelijke verantwoording is voor ons vanzelfsprekend. Ons jaarverslag heeft als titel ‘stevig fundament' meegekregen. Want ondanks de economisch roerige tijden en de onzekere wet- en regelgeving voor de sector kan Meander door de behaalde resultaten de toekomst met vertrouwen tegemoet zien'.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels