nieuws

CFO’s verwachten grotere stem bij inkoop it-diensten

Geen categorie

Door de opmars van cloud computing verwacht 42 procent van de financiële beslissers in Europa dat de CFO meer invloed zal gaan krijgen op de inkoop en het beheer van it-diensten. Dat blijkt uit onderzoek door Vanson Bourne, in opdracht van Google.

Het onderzoek werd in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, uitgevoerd onder 460 senior beslissers met een financiële functie binnen grote ondernemingen. Van hen is 58 procent ervan overtuigd dat de bijdrage van it-afdelingen aan de bedrijfsstrategie groter is door de cloud. Nog meer respondenten (61 procent) zijn van mening dat cloud computing het vermogen om te innoveren van de it-afdeling verhoogt.

Boardrooms praten mee
Jasper Maters, Google Apps Lead van Google Enterprise Benelux over de uitkomsten: ‘Lange tijd was de it-afdeling verantwoordelijk als het ging om het al dan niet omarmen van cloud computing. Wij zien al langer dat inmiddels de boardrooms meepraten over de adoptie van de cloud. Ook het onderzoek bevestigt dat meer en meer mensen de voordelen van de cloud zien. Cloud computing is volwassen en de voordelen gaan veel verder dan voor de hand liggende besparingen op software en het verminderen van onderhoud aan on-premise systemen. Grote en invloedrijke organisaties maken gebruik van de cloud om hun manier van werken te transformeren.'

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels