nieuws

G4S-topman ziet af van 750.000 pond bonus na mislukken overname ISS

Geen categorie

De huidige topman van G4S, Nick Buckles, ziet af van een bonus van 750.000 Britse pond. Hij had in principe recht op de bonus, maar in verband met een kostenpost van 55 miljoen pond (kosten voor investment bankiers en juridisch adviseurs om de ISS-overname rond te krijgen) lijkt het hem beter de bonus niet te […]

De huidige topman van G4S, Nick Buckles, ziet af van een bonus van 750.000 Britse pond. Hij had in principe recht op de bonus, maar in verband met een kostenpost van 55 miljoen pond (kosten voor investment bankiers en juridisch adviseurs om de ISS-overname rond te krijgen) lijkt het hem beter de bonus niet te incasseren.

Na de mislukking van de overname in 2011 was de toenmalige chairman Alf Duch-Pedersen al vertrokken.

Buckles heeft recht op een bonus tot 150% van zijn salaris, afhankelijk van de gemaakte winst (voor belasting en amortisatie).
De gemaakte kosten van 55 miljoen pond konden buiten de berekening blijven, waardoor de topman de bonus wel had kunnen incasseren.
Samen met 10 topmanagers heeft hij echter besloten van de bonus af te zien. ‘We don't think a bonus is appropriate', aldus Buckles in de Guardian.

KLIK HIER om het bericht uit de Guardian te lezen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels