nieuws

Informatiebeveiliging is een mensenprobleem

Geen categorie

In een universitaire omgeving ligt de interessante informatie voor het oprapen. Veel medewerkers zijn zich nog onvoldoende bewust van de daaraan verbonden risico's. Jaco Dubbeldam is als hoofd ICT en Informatie-management van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden al enkele jaren doende informatiebeveiliging vorm te geven en het bewustzijn te vergroten. Hij ziet […]

In een universitaire omgeving ligt de interessante informatie voor het oprapen. Veel medewerkers zijn zich nog onvoldoende bewust van de daaraan verbonden risico's. Jaco Dubbeldam is als hoofd ICT en Informatie-management van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden al enkele jaren doende informatiebeveiliging vorm te geven en het bewustzijn te vergroten. Hij ziet hierbij een duidelijke link tussen IT en fysieke beveiliging, maar in zijn ogen is het bovenal een mensenprobleem.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels