nieuws

Opnamestop deel Maasstadziekenhuis om MRSA

Geen categorie

In het brandwondencentrum van het Maasstadziekenhuis in Rotterdam geldt een opnamestop vanwege een uitbraak van de MRSA-bacterie. Dat zei een woordvoerster. De bacterie werd in februari al vastgesteld en sindsdien geldt de opnamestop, totdat alle patiënten genezen zijn. Maandag waren nog twee patiënten besmet. Volgens de woordvoerster zijn direct alle gebruikelijke protocollen in werking gezet. […]

In het brandwondencentrum van het Maasstadziekenhuis in Rotterdam geldt een opnamestop vanwege een uitbraak van de MRSA-bacterie. Dat zei een woordvoerster.

De bacterie werd in februari al vastgesteld en sindsdien geldt de opnamestop, totdat alle patiënten genezen zijn. Maandag waren nog twee patiënten besmet.

Volgens de woordvoerster zijn direct alle gebruikelijke protocollen in werking gezet. Zo werden besmette mensen geïsoleerd behandeld en andere patiënten gecontroleerd. Ook hebben alle behandelde patiënten een brief gekregen met de vraag of ze gecontroleerd willen worden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels