nieuws

Schoonmakers houden sit-in op Utrecht CS

Geen categorie

Honderden schoonmakers lid van het FNV zijn woensdagmiddag een zit-actie begonnen in de hal van het Utrecht Centraal Station. Het is de jongste actie in de al 3 maanden durende staking van ruim 3000 schoonmakers in de strijd om een nieuwe cao. Daarin moet volgens FNV onder meer komen te staan dat schoonmakers bij ziekte […]

Honderden schoonmakers lid van het FNV zijn woensdagmiddag een zit-actie begonnen in de hal van het Utrecht Centraal Station.

Het is de jongste actie in de al 3 maanden durende staking van ruim 3000 schoonmakers in de strijd om een nieuwe cao. Daarin moet volgens FNV onder meer komen te staan dat schoonmakers bij ziekte doorbetaald krijgen vanaf de eerste ziektedag. Tot nu toe werd de NS bij de acties gespaard, omdat het vervoersbedrijf had beloofd de schoonmakers te steunen, aldus vakbondsbestuurder Ron Meyer van FNV Bondgenoten. Maar het is volgens hem bij mooie woorden gebleven. "Als grote opdrachtgevers als NS en Schiphol willen, komt er een oplossing '', aldus Meyer. Hij wil dat NS de schoonmaakbedrijven het laatste zetje geeft om een goede cao af te sluiten of zelf rechtstreeks met de vakbond afspraken maakt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels