nieuws

Schoonmakers leerwerkbedrijf behalen certificaat

Geen categorie

Tien schoonmakers van Paswerk Schoonmaak hebben het certificaat voor basiskennis schoonmaken behaald. Zij hebben in drie maanden tijd een cursus met 16 theorielessen en veel praktijkopdrachten gevolgd en voldoen aan de branchestandaarden. Met dit certificaat vergroten zij hun kansen op het doorgroeien in de schoonmaaksector. De tien geslaagden zijn werkzaam bij Kennemer Gasthuis locatie Zuid, […]

Tien schoonmakers van Paswerk Schoonmaak hebben het certificaat voor basiskennis schoonmaken behaald. Zij hebben in drie maanden tijd een cursus met 16 theorielessen en veel praktijkopdrachten gevolgd en voldoen aan de branchestandaarden.

Met dit certificaat vergroten zij hun kansen op het doorgroeien in de schoonmaaksector. De tien geslaagden zijn werkzaam bij Kennemer Gasthuis locatie Zuid, gemeente Haarlem locatie Klein Heiligland, Paswerk locatie Cruquius en Streeklab Medial. In totaal werken er 60 personen bij Paswerk Schoonmaak. Paswerk is een ‘mensontwikkelbedrijf' voor mensen in de regio Zuid-Kennemerland met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er zijn totaal bijna 1.300 mensen werkzaam, vooral op basis van de wet sociale werkvoorziening en de wet werk en bijstand. Het beleid is gericht op doorstroming "van binnen naar buiten", dus opleiden en begeleiden bij het (opnieuw) vinden van een reguliere baan. Paswerk heeft eigen leerwerkbedrijven, zoals groen, post, grafisch, metaal, elektro, schoonmaak, catering, verpakken en eigen re-integratie diensten, zoals assessments, opleidingen, detachering en begeleid werken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels